Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland verder als Vertify | de bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
Foto: vertify

Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland verder als Vertify

Vanaf 1 januari 2021 gaan Proeftuin Zwaagdijk en Demokwekerij Westland verder onder de nieuwe naam Vertify. Met een frisse en moderne naam met internationaal karakter zal Vertify verder groeien in een veranderende en steeds internationalere markt. Samen met de vernieuwde uitstraling moet de nieuwe naam gaan zorgen voor een duidelijkere positionering van het bedrijf.

Vertify staat voor groen. Het is dé proeftuin voor de land- en tuinbouw die wil bijdragen aan een verdere vergroening van de sector. En Vertify staat voor het verifiëren van onderzoekshypotheses. “Deze nieuwe naam en uitstraling maakt duidelijk wie we zijn en wat we doen. Onze missie is het delen en verklaren van kennis en innovaties. Met onze onderzoeken bedienen we bedrijven, telers en andere belanghebbenden. En onze ambities reiken verder dan de grenzen van Nederland”, aldus Johan Kos, directeur van Vertify. “We zoeken de samenwerking met landen zoals China, Vietnam en Colombia.”

We Explore, we Explain
De naamswijziging vormt aanleiding tot een nieuw bedrijfslogo, een vernieuwde uitstraling, een nieuwe pay-off en de lancering van een gloednieuwe website: www.vertify.nl.  Met de nieuwe kernspreuk Explor&Explain benadrukt Vertify het streven om niet alleen de resultaten uit onderzoek waar te nemen maar ook uitkomsten te duiden. Kos: “Onze achtergrond in onderzoek en kennisoverdracht helpt om stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en vergroening.” 

Vertify is al meer dan 40 jaar een van de belangrijkste onderzoekscentra voor de land- en tuinbouw op het gebied van praktijkonderzoek. Vertify heeft locaties in Zwaagdijk, de Wieringermeer, Naaldwijk en Honselersdijk en meer dan 100 uitvoeringslocaties in Nederland en België. Naast het uitvoeren van proeven faciliteert Vertify ook bijeenkomsten, open dagen en demonstraties.  


Meer berichten