Van wie is de coöperatie nu eigenlijk? | de bloemenkrant
Logo bloemenkrant.nl
<p>Lex van der Zwet</p>

Lex van der Zwet

(Foto: walter landesbergen)
Bloemen in Beweging

Van wie is de coöperatie nu eigenlijk?

De verplichte certificering heeft bij veel, voornamelijk kleine, kwekers kwaad bloed gezet. Onnodig, geen toegevoegde waarde, ballast, geldklopperij en onrechtvaardig zijn veelgehoorde kwalificaties.

DOOR WALTER LANDESBERGEN

Om een vuist te maken hebben tegenstanders zich verenigd in de facebookgroep ‘Kwekers tegen VERPLICHTE certificering’. De kwekersgroep telt inmiddels 333 leden. Wie de berichten op deze facebookpagina leest, vindt niet alleen de argumenten tegen de nieuwe verplichting, of de melding van klachten die zijn ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt, maar vooral de emoties van kwekers. Leden die zich niet gehoord voelen door hun coöperatie. Een gevoel van in de steek gelaten worden.

De emoties lopen hoog op. Ook de redactie van de Bloemenkrant heeft menig ingezonden reactie ontvangen van kwekers die graag hun hart willen luchten. Ze houden van hun coöperatie, maar houdt de corporatie nog van hen? Zijn ledenbelangen nog wel leidend?

De Bloemenkrant sprak met twee van hen. Lex van der Zwet (foto) uit Oude Wetering, specialist in campanula en monarda en Frank Weening uit Aalsmeer, kweker van seringen.

Dit artikel gaat hier verder Niche-spelers voelen zich in de steek gelaten

Meer berichten