Logo bloemenkrant.nl
Foto: hilverda

Hilverda De Boer en Huiskula gaan joint-venture aan

Per 1 oktober hebben Hilverda De Boer en Huiskula de krachten gebundeld. Huiskula staat bekend als een gerenommeerd en professioneel bedrijf met een leidende positie in de Finse markt. Het bedrijf is reeds decennialang een betrouwbare klant en partner van Hilverda De Boer.

Huiskula heeft acht groothandels en een kwekerij. Daarnaast belevert Huiskula retailketens. De joint-venture richt zich alleen op de acht groothandels en zal verder gaan onder de naam Huiskula-Hilverda OY. Bloemisten worden bediend vanuit cash&carry’s, verkooptrucks en via online verkoop. De webshop van Huiskula-Hilverda Oy zal een van de belangrijkste manieren zal zijn om Finse bloemisten nog gerichter te kunnen bedienen.

Van oudsher heeft Hilverda De Boer een goede marktpositie in Noord-Europa. De laatste jaren heeft Hilverda De Boer zijn positie verder verstevigd met zes filialen in Noorwegen en twee filialen in Zweden. Door de lokale kennis, het distributienetwerk en de teelt van Huiskula te bundelen met de sourcing, het internationale netwerk en de kunde van Hilverda De Boer wil Huiskula-Hilverda ook in Finland de leidende positie verstevigen.

Meer berichten